Over LSFA

De Lezen & Schrijven Film Awards (LSFA) 2011 is een project dat via film de vaak onzichtbare problematiek rond laaggeletterdheid zichtbaar maakt en bij een breed publiek onder de aandacht  brengt. Tegelijkertijd biedt de LSFA jonge filmmakers een podium voor hun talent. De LSFA is een initiatief van productiemaatschappij Starsound Productions en Stichting Lezen & Schrijven. Deze stichting is in 2004 opgericht door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden om laaggeletterdheid in Nederland structureel op te lossen.

De LSFA is een landelijk uitgeschreven competitie en daagde jonge Nederlandse filmmakers uit om een korte film te maken over laaggeletterdheid. Van de grote diversiteit aan inzendingen kwamen 12 filmplannen in aanmerking voor ontwikkeling. In mei 2011 zijn de makers begonnen met de producties. Afgelopen september zijn de films beoordeeld en genomineerd door een vakjury.

Op 27 september zijn 11 films in première gegaan op het Nederlands Film Festival 2011 in Utrecht. Op de premièreavond werden 5 Awards uitgereikt. Alle producties werden gelijktijdig met de première op GoedTV uitgezonden.

Bijna alle inzendingen zijn te bekijken onder Inzendingen en dan bij Films!

Bekijk hier de teaser van de LSFA