Jury

Op 12 september jl. kwam de vijfkoppige jury samen in een van de filmzalen van Cineco in Amsterdam. Zij beoordeelden de inzendingen en kozen daaruit de genomineerden en de winnaars.

De samenstelling van de jury was als volgt:

San Fu Maltha
San Fu Maltha begon als distributeur en werkte voor bedrijven als Warner Bros Holland, Columbia Tri Star Holland, Meteor/Polygram Benelux, RCV en Pathé UK. In 1995 richtte hij het productiebedrijf Fu Works Productions op en in 1999 was hij mede-oprichter van het distributiebedrijf A-Film. Hij produceerde en coproduceerde diverse televisieseries, documentaires en internationale bioscoopfilms, zoals de kaskrakers TIRZA, Oorlogswinter, Alles is liefde, Zwartboek, Vet hard, Costa!, Phileine zegt sorry en In Oranje. San Fu Maltha is daarnaast in het buitenland actief. Zo is hij aandeelhouder in het Australische film en televisie productiebedrijf New Holland Pictures, ging hij een joint venture aan met een filmdistributeur in Indonesië en is hij mede-oprichter van een productiebedrijf in Jakarta.

Fotograaf Harm Kuiper

Paula van der Oest
Met Zinderend, haar eindexamenfilm aan de Nederlandse Filmacademie, won ze in 1988 een Canon Award. Vervolgens werkte ze een aantal jaren als regie-assistente, om in 1994 terug te keren als regisseur. Voor de VPRO-serie Lolamoviola maakte ze de korte films Coma en Achilles en het zebrapad. Met de eerste won ze een Gouden Kalf in de categorie beste televisiedrama.In 1996 maakte Van der Oest haar eerste lange speelfilm,De Nieuwe Moeder. Met Zus & Zo, losjes gebaseerd op Tsjechovs De drie zusters, regisseerde Van der Oest in 2001 voor het eerst mainstreamfilm. De film werd voor een Oscar genomineerd. Recentelijk is haar film Black Butterflies met Carice van Houten over de Zuid-Afrikaanse dichteres Judith Jonker te zien geweest in de Nederlandse bioscopen.

© IDTV Film | Fotograaf Jaap Vrenegoor

Miryanna van Reeden
Miryanna van Reeden studeert in 1990 af aan de Toneelschool in Amsterdam, waarna ze te zien is in diverse theaterproducties. Miryanna krijgt nationale bekendheid door haar rol van Charlotte Noordermeer in de populaire tv-serie Westenwind. Op tv is ze verder te zien in o.a.Het Glazen Huis, Flikken Maastricht, De Wet volgens Milo, Jiskefet en De Diamant. In 2003 speelt Miryanna de hoofdrol in de succesvolle film Liever Verliefd van Pim van Hoeve, die bekroond wordt met de Gouden Film voor meer dan 100.000 bezoekers. Eerder was zij al te zien in de films Eline Vere en Belle van Zuylen. Ook speelde Miryanna één van de vier hoofdrollen in de populaire Net5 serie Julia’s Tango. In 2012 speelt Miryanna een hoofdrol in een nieuwe versie van het populaire theaterstuk Eten met Vrienden, van Rick Engelkes Producties.

Fotograaf Lilian van Rooij

Hans Kemna
Hans Kemna is de eerste casting-director in Nederland. Hans Kemna is van origine acteur. Op de filmset van Floris spraken Hans Kemna en Paul Verhoeven over het werk van andere acteurs. Paul Verhoeven opperde dat casting wel iets voor Kemna zou zijn. In 1980 richtte Hans Kemna zijn bureau Kemna Casting op, dat hij tot 2000 leidde. Mede dankzij hem werd de casting voor acteurs geprofessionaliseerd. Op 28 september 2005 reikte staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan Kemna een Gouden kalf uit, wegens zijn "belangrijke bijdrage aan de Nederlandse filmcultuur".

Fotograaf Koos Breukel

Margreet de Vries
Margreet de Vries is algemeen directeur van Stichting Lezen & Schrijven. Na de Pabo studeerde zij Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Zij werkte ruim vijf jaar in diverse functies bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Sinds oktober 2004 werkt zij bij Stichting Lezen & Schrijven. Margreet de Vries is lid van de Raad van Toezicht van Scholengemeenschap Zuidwest in Den Haag en lid van de Programmaraad Digivaardig & Digibewust van het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast is zij secretaris van het bestuur van de Missing Chapter Foundation, secretaris van het bestuur van de Lucille Werner Foundation en lid van het executive committee European Basic Skills Network.

Fotograaf Sebastiaan ter Burg